Waarom naar Zicht op de Toekomst?

Omdat iedereen na de scheiding een ander plekje heeft gekregen en jij ineens in twee huizen woont. Daar moet je aan wennen en dat voelt soms knap lastig. Het kan fijn zijn om daar met iemand anders dan je ouders over te praten. Je mag je zorgen ook spelen zodat je je kunt uiten en kunt leren hoe je daar mee om kunt gaan. 

Wat gaan we doen?

We kunnen spelen, praten of iets knutselen. Het gaat erom dat jij je gedachten en gevoelens kunt delen en je daardoor weer wat fijner gaat voelen. Wat is er anders geworden nu je in twee huizen woont? Waar kun je niet goed aan wennen? Wat zou je eigenlijk tegen je vader of je moeder willen zeggen, maar doe je niet omdat je geen ruzie wilt? Op welke manier zou je dat wel kunnen zeggen of laten zien aan je ouders? We gaan samen zoeken naar manieren die je gaan helpen om in twee heel verschillende huizen te kunnen leven.  

Vind je het nog veel te moeilijk om te praten, dan kun je ook komen spelen want ook door te spelen kun jij je gedachten en gevoelens uiten. Dat doe je nooit alleen, maar samen met mij. Ik ben er om jou spel mee te beleven en kan je de woorden geven die je zelf misschien nog niet kunt vinden.

Er zijn 5 dingen belangrijk om te weten als je komt:

  1. De wet zegt dat je 2 ouders hebt en we hebben ons te houden aan de wet.
  2. Praten over de scheiding van je ouders is moeilijk en maakt je soms verdrietig of doet pijn. Maar wanneer je hier stap voor stap een begin meemaakt, zul je ontdekken dat het helpt.
  3. Je bent veel meer dan een kind van ouders die zijn gescheiden. Je bent misschien ook wel slim, knap, sportief, muzikaal, behulpzaam, grappig, creatief, vrolijk, sterk, zorgzaam en nog 10 andere dingen.
  4. Ieder mens denkt met zijn of haar eigen hoofd. Dat betekent dat we elkaar soms niet begrijpen omdat we niet in elkaars hoofd kunnen kijken. Vragen stellen helpt om elkaar te leren begrijpen.
  5. Jij moet verder met je vader en je moeder daarom is het belangrijk dat je zelf aan ze vertelt wat jou helpt om te kunnen blijven praten met papa en mama.

Wie is Margreeth?

Hoi, ik ben Margreeth, kindertherapeut bij Zicht op de Toekomst. Ben je jonger dan tien jaar en zit je nog op de basisschool dan zul je, wanneer je naar Zicht op de Toekomst gaat, mij tegen komen.

Wanneer je ouders gaan scheiden kan dat soms heel ingewikkeld zijn en kunnen ouders ruzie maken. Dat is niet fijn. Samen met jou ga ik op zoek naar je gevoelens en gedachten zodat we daar een beetje orde in krijgen. Waar heb je last van, wat is er juist fijn en wat zou je graag anders willen? We gaan op zoek naar wat je daar zelf aan kunt doen en op welke manier we je ouders daarover kunnen vertellen.