Anneke
Naast mijn werk als logopedist en dyslexiespecialist binnen Logopediepraktijk LiAn en orthopedagoog-generalist binnen Kinderpraktijk Heijligers&Treep ben ik, Anneke Treep, ook betrokken bij Zicht op de Toekomst. Als moeder van twee kinderen en door de ervaringen binnen mijn werk vind ik de stem van het kind een belangrijk uitgangspunt. Zij hebben nog een hele toekomst voor zich die ik graag op een positieve manier samen met hen kleur wil geven.
Team Zicht op de Toekomst

Colinda
Hallo, mijn naam is Colinda Kroon-Berendsen. Binnen Zicht op de Toekomst begeleid ik de jongeren. Mijn opleidingsachtergrond bestaat uit de opleiding Toegepaste Psychologie met als specialisatie Klinische Psychologie en Ontwikkelingspsychologie & Orthopedagogiek. Daarnaast mag ik mij POH-GGZ noemen. Wegens het groeiend aantal cliënten die met problematieken langskomen die voortvloeien uit een scheiding, ben ik mij gaan verdiepen hierin en heb ik allerlei cursussen op dit gebied gevolgd.
Sinds september 2017 ben ik werkzaam als gecertificeerd SCHIP-therapeut. Vanaf januari 2019 ga ik de opleiding systeemtherapeutisch werker volgen.
Wat ik belangrijk vind is:
1. Dat ieder persoon zijn eigen IK mag ontdekken
2. Dit aan iedereen om hem of haar heen kan laten zien, ondanks de stressvolle situatie waar je in kan zitten.
Team Zicht op de Toekomst
Anita
Ik ben Anita Kooper, geboren op 12 september 1964. Getrouwd en moeder van een tweeling, een jongen en een meisje. Ik woon in Dordrecht.
Ik werk sinds 1989 in de jeugdhulpverlening met gezinnen en kinderen. Via de HBO SPH, HBO MWD en systeemtherapie studies heb ik mij geprofessionaliseerd tot aandacht gerichte – oplossingsgerichte-narratieve systeemtherapeut. Ik werk geruime tijd bij Horizon en heb daar bijna drie jaar kinderen uit de kneltrajecten gegeven. Door deze ervaringen en geïnspireerd door onder andere Lieve Cottijn ben ik gekomen tot de methodiek die binnen Zicht op de Toekomst werkzaam is. Namelijk vanuit het kind perspectief kijken naar dat wat kinderen en hun omgeving nodig hebben in deze heftige periode.
Team Zicht op de Toekomst
Margreeth
Ik ben Margreeth Radenborg. Getrouwd, moeder van twee kinderen en woon in Spijkenisse. Sinds 1994 werk ik in het basisonderwijs en sinds 2007 doe ik dat voor het Landelijk Onderwijs aan Varende Kinderen. Hier begeleid ik zowel kinderen als ouders in het onderwijs aan boord. Na mijn studie aan de KIK-opleiding in Baarn ben ik mijn eigen kindercoach praktijk gestart in Spijkenisse en zo terecht gekomen bij Zicht op de Toekomst als kindercoach. Door mijn ervaring in het werken met kinderen ben ik gaan zien dat achter gedrag een gedachte zit. Gedrag is er nooit zo maar. Dit proces van gedachte naar gedrag spreekt mij bijzonder aan en heeft binnen Zicht op de Toekomst een belangrijke plek. De stem van het kind wordt gehoord.
Team Zicht op de Toekomst
Nicole

Mijn naam is Nicole Kranenburg. Getrouwd, 4 kinderen en kleinkinderen. Ik ben opgeleid tot HBO Pedagoog, met als specialisatie Begeleidingskunde. Mijn aandacht gaat vooral uit naar het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling en conflicthantering. Sinds 2014 begeleid ik jongeren en volwassenen op meerdere vlakken.

Bij Zicht op de Toekomst begeleid ik gescheiden ouders in hun zoektocht naar hoe zij hun kinderen het meest optimale opvoedklimaat kunnen bieden met als richtlijn Parallel Ouderschap. Een scheiding heeft veel impact op alle gezinsleden. Om problemen in de ontwikkeling van de kinderen te voorkomen, dan wel deze te beperken, is het helpend als ouders hun volle aandacht kunnen richten op hun kinderen.

Bewustwording vergroten en inzoomen op de eigen normen en waarden zijn onderdeel van mijn begeleidingstraject. Door het inzetten van Narratieve begeleidingskunde laat ik zien dat bestaande inzichten en overtuigingen opnieuw zijn in te kleuren zodat oplossingen zichtbaar worden.