Tevreden of ontevreden?

Begeleiding rondom scheidingsproblematiek kan veel emoties met zich mee brengen. Wij vinden het van belang dat er een goede samenwerking is tussen u en uw therapeut. Al onze therapeuten zijn aangesloten bij een beroepsvereniging, het SKJ en werken volgens de beroepscode. Zicht op de Toekomst werkt vanuit de Jeugdwet.

Uw mening is belangrijk. Bent u tevreden over de samenwerking tussen u en een van de therapeuten, dan horen wij dat graag.

Zeker bij scheidingsproblematiek kan het soms zijn dat het traject anders verloopt dan gehoopt. Als u ergens niet tevreden over bent, bespreek dit dan eerst met de betreffende therapeut. Dit zorgt vaak al voor een oplossing. Mocht u er samen niet uitkomen, dan kunt u een formele klacht indienen via het Klachtformulier te vinden op de website. U kunt uw klacht sturen aan:

Zicht op de Toekomst
Reeweg Oost 81
3312 CL Dordrecht
Of per e-mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar aanleiding van dit klachtenformulier zal een van de eigenaren contact met u opnemen om in gesprek te gaan. Zij zal zich inzetten om samen met u en de betreffende therapeut tot een oplossing te komen.

Mocht dit onvoldoende blijken dan kunt u bemiddeling door een klachtenfunctionaris aanvragen bij Quasir voor de verdere afhandeling van uw klacht. De contactgegevens zijn:

Telefoonnummer: 06-484 455 38 (9.00 tot 17.00 uur ma t/m vr)
Emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wanneer u geen bemiddeling wenst of bemiddeling niet het gewenste resultaat geeft, kunt u uw klacht(en) melden bij de klachtencommissie Jeugdwet van Quasir. De contactgegevens zijn:

Telefoonnummer: 06 823 667 72 (9.00 tot 17.00 uur ma t/m vr)
Emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Om u bij te staan bij gesprekken met Zicht op de Toekomst en/of de klachtcommissie Jeugdwet van Quasir, kunt u het AKJ inschakelen. Het is uw recht om u bij te laten staan door iemand die u vertrouwt.

akj

AKJ – vertrouwenspersonen in de jeugdhulp
Alle (pleeg)kinderen, (pleeg- of groot)ouders en verzorgers die te maken hebben met de jeugdhulp, hebben recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Daarvoor kunnen zij terecht bij het AKJ - vertrouwenspersonen in de jeugdhulp. Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van het AKJ is gratis. Het AKJ is een zelfstandige stichting, de vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van Zicht op de Toekomst.

Wat kan de vertrouwenspersoon voor jou doen?                              
Het kan gebeuren dat je ontevreden bent over de hulp die je krijgt. Als je er niet uit komt met de hulpverlener van Zicht op de Toekomst, neem dan contact op met een vertrouwenspersoon van het AKJ. Allereerst luisteren zij naar jouw verhaal. Soms helpt dat al. In ieder geval zal de vertrouwenspersoon je verhaal altijd serieus nemen. Zij of hij informeert je over je rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon je ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met Zicht op de Toekomst.

Zo bereik je het AKJ

  • Bel naar 088 – 555 1000, bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00
  • Vul het contactformulier in op onze website
  • Chat met een vertrouwenspersoon via de website www.akj.nl. De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur.